Κτήμα Μπάσση

espa2014 2020
Η οικογένεια Μπάση συγκαταλέγεται διαχρονικά ανάμεσα στις καταξιωμένες οικογένειες οινοποιών της βόρειας Αττικής.

Με μακρόχρονη εμπειρία 90 ετών στο αμπέλι και στο ποιοτικό κρασί η οινοποιία Μπάσση δίνει σήμερα δυναμικά το παρόν στην ανταγωνιστική αγορά του σύγχρονου ελληνικού κρασιού.

Από το 1925 και τον πρωτοπόρο Αναστάσιο Μπάση και στη συνέχεια από τον μύστη της κλασσικής οινοποίησης γιο του Κωνσταντίνο, η σκυτάλη της μεθυστικής αυτής πορείας βρίσκεται σήμερα στα χέρια, του μπωρντολέζου χημικού και οινολόγου Τάσου Μπάση, γόνου τρίτης γενιάς των οινοποιών στον Αυλώνα.

Το πρότυπο οινοποιείο της οικογένειας Μπάση, φτιαγμένο από χάλυβα και ατσάλι, παράγει ποιοτικά κρασιά από τον Αττικό αμπελώνα με βαθειά γνώση, συνέπεια και αγάπη!

 

Κτήμα Μπάσση

 

Ο αμπελώνας στις πλαγιές της Πάρνηθας


Στον ιδιόκτητο αμπελώνα στις πλαγιές της Πάρνηθας, μέσα στον οποίο ευδοκιμούν οι γνωστές ποικιλίες Merlot και Cabernet, παράγονται τα εμφιαλωμένα κρασιά του κτήματος.

wines

Τα σταφύλια μεγαλώνουν ιδανικά στο χαρισματικό μικροκλίμα της περιοχής σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές της βιολογικής καλλιέργειας.

Ο τρυγητός στο κτήμα γίνεται χειρωνακτικά, τα σταφύλια τοποθετούνται σε τελάρα και οδηγούνται άμεσα στις ανοξείδωτες σταφυλοδόχους του οινοποιείου.

στρεμματικές αποδόσεις στον γραμμικό αμπελώνα δεν ξεπερνούν τα 1000 κιλά.

ekthetes
Κτημα Μπασση

Τα Κρασιά μας


 
Κτημα Μπασση